Cześć, czy jest sposób na podniesienie kierownicy? Pochylam się za bardzo do przodu i to nie jest wygodne.
Czy masz już zdjęcia tych nowych kierownic?tak, nie, podniesienie wysokości położenia uchwytu jest więcej niż trudne. Elementami ograniczającymi są długość przewodów hamulcowych i sposób ich poprowadzenia. Właśnie spędziłem kilka godzin na zmianie kierownicy Cty-S. Wymagało to części od TRP (producenta hamulców) i umiejętności zdobytych przez 30 lat w branży rowerowej, motocyklowej i elektrycznej.
Jeśli Serial1 miałby opcję różnych kierownic z wewnętrznym prowadzeniem przewodów, wszystko, czego potrzeba, to para złączy do przewodów TRP (do przewodu 5 mm), nowe oliwki i kolce oraz dodatkowy przewód 5 mm, aby uwzględnić dodatkową odległość wewnątrz różnych kierownic. Jest wystarczająco dużo miejsca na przewody sterujące do systemu Brose upchane w kierownicy, o ile kierownice nie różnią się znacznie, jak w przypadku ich projektu Chopper. Najważniejszym ograniczeniem w zmianie kierownicy jest wewnętrzne prowadzenie przedniego przewodu. Przeprowadzając go przez rurę sterową i nakrętkę gwiazdkową, musi być poprowadzony przez mostek i kierownicę. Gdyby mostek miał otwór wyjściowy pod spodem, przewód mógłby być poprowadzony na zewnątrz, a następnie odsłonięty jak w innych rowerach.
Wyobrażam sobie, że Serial1 doświadcza ograniczeń produkcyjnych w taki sam sposób, jak inne branże. Nawet gdyby zaprojektowali i przetestowali komputerowo nową kierownicę, czas realizacji produkcji wyniósłby 9-12 miesięcy. Projekt, nad którym pracuję z ustalonymi komponentami, który nie wymaga testów, ma przewidywany czas dostawy wynoszący 24 miesiące. Klient zapytał, czy $$$$ nasmaruje koła, to przedmiot o wartości 2 milionów dolarów, a prawdopodobna przyspieszona dostawa wyniosłaby 22 miesiące... bez gwarancji.
Później w ten weekend lub na początku przyszłego tygodnia zamieszczę zdjęcia tego, co zrobiłem ze swoim, aby umożliwić montaż kierownicy Surly Moloko.
Miłej jazdy.
Dlaczego nie można kupić przedłużacza kierownicy? Zamontuj go w miejscu kierownicy S1 na szyi, a następnie zamontuj do niego kierownicę S1, aby uzyskać potrzebne podniesienie? Jedynym problemem jest to, że kabel może nie sięgnąć.Wymieniłem kilka e-maili z Serial One na ten temat. Powiedzieli, że nie możemy tego zrobić i zasugerowali, żebym zapoznał się z rozszerzeniami kierownicy. Zrobiłem to i niedawno opublikowałem "rozwiązanie"
Czy masz już zdjęcia tych nowych zamontowanych kierownic?
Kable są wewnętrzneDlaczego nie możesz kupić przedłużki kierownicy? Zamontuj ją w miejscu kierownicy S1 na szyi, a następnie zamontuj do niej kierownicę S1, aby uzyskać potrzebne podniesienie? Jedynym problemem jest to, że kabel może nie sięgnąć.
Czy masz już zdjęcia tych nowych zamontowanych kierownic?
Cześć - Właśnie kupiłem Rush/Cty i jestem bardzo nowy na tym forum. Chciałbym również podnieść kierownicę, ponieważ obecna kierownica za bardzo obciąża moją szyję i ramiona. Przeczytałem forum i, szczerze mówiąc, nie widzę tutaj rozwiązania "home run". Czy znalazłeś rozwiązanie; czy nadal szukasz sposobu na podniesienie kierownicy?Cześć, czy jest sposób na podniesienie kierownicy? Pochylam się za bardzo do przodu i to nie jest wygodne.
Czy możesz podzielić się informacją, gdzie znalazłeś te podkładki?I got on the bike. Everything worked, brakes worked. Steering worked. So, you can add at least on spacer, maybe two
Gdzie można dostać podkładki?Wsiadłem na rower. Wszystko działało, hamulce działały. Kierownica działała. Możesz więc dodać co najmniej jedną podkładkę, może dwie